Едно от „Златните момичета“ разкри тайната на успеха в Токио

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Гимнастичката от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова заяви, че в основата на успеха на Игрите в Токио стои постоянство и мотивация.

На 8 август в японската столица Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова спечелиха първа титла за България от олимпиади в историята на спорта.

"Вече малко по-малко осъзнаваме какво направихме, даже скоро седнах и изгледах целия ни състезателен ден на Олимпиадата и се разплаках отново. Определено ни е златно на сърцето – това да си олимпийски шампион е най-голямото постижение в нашия спорт и ние го постигнахме. Целият екип стои в основата на успеха, всички знаехме какво трябва да правим всекидневно в залата, за да постигнем целта си. Пътят ни беше много труден, преминахме през много изпитания и трудности. Това, че ние петте бяхме истински отбор, както в залата така и в живота, беше главното нещо, което ни доведе до златото. Постоянството и мотивацията са главният ключ към успеха", каза Радуканова в интервю за Фейсбук страницата на БФХГ.

"Съотборничките ми са като семейство. Това са хората, на които искам да споделя всичко, с които се чувствам себе си, които ме познават толкова добре, че само с поглед се разбираме и за които знам, че винаги ще ми помогнат в труден момент и ще бъдат до мен. Имаме огромен респект от Симона, тя ни е като по-голяма сестра и знаем, че прави и казва всичко за наше добро, взима много правилни решения във всяка ситуация, а ние я слушаме, защото знаем, че всичко ще бъде наред. Уважаваме се, изслушваме се една друга и затова цари хармония между нас. Допълваме се", добави грацията.

"Треньорката ни Весела Димитрова е уникален професионалист, страшно взискателна и много нетърпелива. До нея обаче през всичките тези пет години стоеше Михаела Маевска, която е адски спокойна и уравновесена. Имаше баланс във везните и това ни помагаше да покоряваме високите върхове. Сега мечтая за световна титла като за начало, а след това за успехи и радост в личен план", каза още Радуканова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Времето продължава да се затопля

На фона на твърде хладното утро в много райони от югозападна България, за пореден ден в следобедните часове настъпи чувствително затопляне. Минималната температура сутринта в София беше едва 8°, максималната днес е 26°. Най-топло беше във Видин – 32°. Без съществена промяна ще се задържи времето и утре, с максимални […]