Екип от ямболското ОУ „П. Р. Славейков” се включи в среща по Национална програма „Иновации в действие“

NetNews

Деветчленен екип от ямболското ОУ „П. Р. Славейков” се включи в състоялата се в началото на месеца в град Сливен среща по Национална програма „Иновации в действие“. Участието на ямболските педагози бе по покана на Средно училище „Константин Константинов“ – Сливен.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Националната програма „Иновации в действие“ дава възможност за мобилност, за посещение на място, за демонстрации и за наблюдение на иновациите в избрано от училище-партньор. В рамките на четири дни преподавателите могат да обменят добри практики и идеи, като целта е да бъде споделен добрият опит между училищата.

На срещата в Сливен, освен от града домакин и от Ямбол, участваха педагози от София, Нова Загора, Оборище, Самуилово, Тутракан, Попово, Градец и др. Те имаха възможност да наблюдават открити уроци на свои колеги. Особено интересна се оказва иновацията на СУ „К. Константинов“ за прилагането на сугестопедичния метод при обучението в начален етап по предметите български език и литература, математика, чуждоезиковото обучение.

Кръгла маса „Иновации – образователни процеси – модерност“ и споделяне на добри практики „Иновациите – път към модерното училище“ бяха другите акценти в програмата.  Представени бяха 11 презентации на иновации и  успешни практики на преподаватели. А екипът на ОУ „П. Р. Славейков” – Ямбол се завръща от срещата обогатен от споделения опит и обменените идеи със своите колеги от цялата страна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Наоми Кембъл разкри защо няма бръчки

Като всеки друг модел, изкарващ прехраната си посредством своя добър външен вид, Наоми Кембъл избягва всичко, което би му навредило. В свое скорошно интервю пред сп. "Architectural Digest" черната перла обясни, че това включва дори и спането на включен климатик, пише dir.bg Показвайки прекрасния си дом в Кения по време […]