Експеримент – вентилатор вместо чадър (ВИДЕО)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Оригиналното устройство, монтирано на главата, е в състояние да защити потребителя от проливен дъжд. Изобретението е направено от инженера Иван Миранда от Испания. Принципът на устройството е да създаде въздушна завеса над потребителя, позволявайки му да остане сух дори по време на тропическа буря.

Основната идея на изобретателя е необходимостта да се създаде мощен въздушен поток над главата и тялото на потребителя, който да отклонява капките вода. На първия етап всички компоненти на „въздушния чадър“ са отпечатани на 3D принтер, но мощността на битов вентилатор не е достатъчна, за да предпази от дъжд, Така за целта е избран компонент от електрически радиоуправляем самолет.

Крайният модел на устройството работи на прост принцип, като капчиците влага се всмукват в централния отвор на вентилатора и след това се изтласкват от въздушен поток по обиколката във всички посоки. Прикрепяйки устройството към главата, потребителят може да получи високоефективен „въздушен чадър“.

Анализирайки опита от използването на устройството, авторът отбелязва някои нерешени проблеми, които намаляват практическата стойност на изобретението. Например, дъждовните капки се разпръскват от въздушен поток на разстояние до 3 метра от потребителя.

В резултат на това използването на такова изобретение в градска тълпа ще причини дискомфорт сред другите. Освен това в крайната версия устройството се оказва изключително тежко и шумно, което прави невъзможно експлоатацията му дълго време. Вижте.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

959 души в Ямбол имат днес имен ден

959 души в Ямбол имат повод да празнуват имен ден днес по данни от регистрите на общината. От тях 664 са жени и 295 мъже. Най-многобройни са тези, които носят името Пенка – 562. На 14 октомври имен ден празнуват още Петра – 41, Петрана – 29, Петкана – 15, […]