Експертите отчитат: Над 208 000 са новите безработни в страната от началото на тази година

NetNews

Броят на новорегистрираните безработни в цялата страна надхвърли 208 хиляди души от началото на годината, а устроените на работа са малко над 140 000.

Това сочат най-новите данни от специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта, цитирани от БНР.

В последната наблюдавана седмица – от 17-и до 23-и октомври, записаните в бюрата по труда са 5357 души, а започналите работа са два пъти по-малко – 2 743.

За периода 17-23-и октомври най-драстична разлика между новорегистрираните и устроените на работа се наблюдава в област Бургас – съответно 518 и 136 души. Сред областите с най-много записани в бюрата по труда в този период са София-столица, Пловдив и Благоевград съответно 495, 472 и 455 души.

В столицата са най-много и постъпилите на работа – 288, следвани от област Пловдив – 221.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Зимният сезон настъпва: Ток и парно остават най-предпочитани за отопление от домакинствата

Зимният сезон настъпва и все повече домакинства търсят алтернативни на досегашните си методи за отопление и пресмятат кое ще излезе най-евтино. Цените на електроенергията, парното и дървата за огрев са сериозно повишени в сравнение с миналата зима. Кореспондентите на БТА в страната потърсиха отговор кое е най-изгодно и предпочитано от […]