Експерти: Ключово е поведението на Бойко Борисов в София

NetNews

От референциите става проблемът с невалидните бюлетини. Това са грешки на растежа. Със сигурност има манипулации, но и просто сбъркани бюлетини. Това заяви политологът от „Тренд” Димитър Ганев в ефира на „Нова телевизия“.

„В Бургас предимството на кмета е толкова голямо, че няма съмнения, че това е волята на народа. Относно София – дистанцията отива към по-къса от тази снощи”, смята пък Андрей Райчев, социолог от „Галъп”.

Според него скандалът с машините не повлия на резултата на ПП-ДБ, но усили чувствата срещу тях.

„Трудно ми се струва да се обърнат първите две места в София. Васил Терзиев изглежда като фаворит. Ключово обаче е поведението на ГЕРБ – те ще бъдат максимално организирани и мобилизирани, най-вече заради районните кметове. Ключово е поведението на лидера на формацията”, допълни Ганев.

Според експерта на места, където ГЕРБ отиват на балотаж с кандидат, който не е на ПП-ДБ, ще искат подкрепа за подкрепа.

Той смята, че ще видим в някои общини франкенщайни – например ДПС и „Възраждане”, ПП и ИТН, „защото политиката на местно ниво няма такава връзка с тази на национално ниво. В София – ПП-ДБ има много убедителен резултат в общинските съвети, ако имат над 25 души в ОбС, ще се върви към плаващо мнозинство.“

„Възраждане ще влезе в общинските съвети, но няма никъде „уау ефект” за тях. Не видях никъде балотаж за тях. БСП направи пробив в София, но това не е пробив на Корнелия Нинова и всички знаят това”, каза още той.

„Възраждане” са прекалено крайни, за да се приемат в битова ситуация. Хората гледат Костадин Костадинов с интерес. Само той и Ваня Григорова говорят искрено на тези избори – каквото мислят го казват”, подчерта Райчев. Той смята, че Бойко Борисов гледа хоризонта Тръмп и няма да пипа шахматната дъска до американските избори.

„Кога въобще българинът е избирал крайна опция? Само веднъж, и това е през 1919 г., след втора национална катастрофа, когато всички идеали са погребани”, каза още Ганев.

Той заяви, че при Ваня Григорова има политическо бъдеще: „Роди се нова политическа звезда в лявото пространство. Това няма да атакува властта в БСП, а по-скоро да формира нещо алтернативно в ляво.”

„Хекимян в началото игра слабо, но после се разви. В него виждам обаче политическо бъдеще”, каза още Райчев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Задържани са шейсет души във връзка с инцидента на летището Махачкала

Агенция Ройтерс, позовавайки се на съобщение на РИА Новости, съобщи, че 60 души са били задържани вчера във връзка с инцидента на летището в Дагестан, цитирана от БТА. По данни са идентифицирани 150 от най-активните участници в инцидента. По време на инцидента са ранени 9 полицаи, 2 от които са […]