Експерт: Видяхме тоталната неспособност на Радев да надскочи личните си симпатии

NetNews

НАТО се беше превърнала в организация, която според някои беше изгубила смисъла, но през последните 500 дни ролята на НАТО се оказа изключително важна. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria експертът и преподавател по международни отношения доц. Боян Хаджиев.

Не очаквам категорична зелена светлина за Украйна в НАТО на срещата във Вилнюс. Западните държави са изключително предпазливи по отношение на членството, коментира доц. Хаджиев.

По-настойчиви за страните от източния фланг, тъй като в момента Украйна се явява като един буфер между тях и агресивната политика на Русия, която е такава не от вчера. Военната помощ за Украйна е изключително бавна, забавена. Само малка част от западните съюзници помагат активно на Украйна, други по-скоро гледат как тя ще извоюва свободата си с кръв.

До момента България беше обект на руската пропаганда, излъчвахме такива послание по отношение на войната. Сега след като вече имаме ново правителство, стоим твърдо зад Украйна и НАТО, коментира още доц. Боян Хаджиев.

По време на срещата на Зеленски и Радев видяхме тоталната неспособност на Радев да надскочи себе си и личните си симпатии. Той изпадна в капан на грешни формулировки и пристрастия към Русия и Путин.

Оттеглянето на Марк Рюте от политиката в Нидерландия не дава гаранции, че България ще бъде по-близо до членство в Шенген. Ако например спечелят крайнодесните, шансовете ни ще продължат да намаляват, коментира по отношение на процесите в Нидерландия Боян Хаджиев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Брит обича спорта

Брит Мануела е модел и инфлуенсър. Тя е звезда в Инстаграм. Младата жена явно харесва да играе тенис. Тя не е добра на корта като рекордьора по титли от Големия шлем при мъжете Новак Джокович, но също има какво да покаже в спорта. Феновете ѝ са запленени от нейния чар […]