Експерт: За поскъпване на енергоресурсите говорят тези, които искат да всяват паника от чисто политически цели

NetNews

„Може би доста по-евтин газ ще ползваме от този на „Газпром“. Ще паднат цените на енергоресурсите, специално на природния газ. За обратното говорят тези, които искат да всяват паника от чисто политически цели, за да падне правителството на България. Няма полза от това сега“, каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS енергийният експерт Красимир Манов.

За него няма обективни предпоставки това да се случи, предприемат се мерки, за да се компенсират работодатели, работници, служители и пенсионери.

„Не е нормална ситуацията сега с газа, но това ще се промени. Когато има някъде недостиг на някакъв продукт, винаги се намират други източници, не бива да се правят драми, както се случва у нас“, смята Красимир Манов.

По отношение на възможността да добиваме енергийни ресурси у нас експертът заяви, че има доказани запаси в България, но трябват много сериозни инвестиции, изискват се много години за проучване, търсене, намиране, използване, но според Манов винаги се е работило да сме зависими енергийно.

„Въпрос на време е, но и на държавна политика, зависи от желанието на управляващите дали искат да добиваме самостоятелно“, каза още Красимир Манов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Георги Йомов си призна за стрелбата на околовръстния път на София

Звездата на ЦСКА Георги Йомов е бил на мястото на стрелбата в в понеделник вечерта на околовръстния път на София. Това е признал самият футболист, въпреки че преди това чрез клубния сайт на „червените“ отрече това да е така. Йомов разказал, че на бензиностанцията е възникнал конфликт с брат му […]