Експерт по сигурността: Политиците станаха съучастници на организираната престъпност

NetNews

Предстои да видим дали Бюрото за защита на свидетели трябваше да бъде към прокуратурата или към Министерството на правосъдието. Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ експертът по сигурност и бивш директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

В България е много сложно да се работи със защитените свидетели. Това винаги е било проблем на малките държави. Много се разчиташе на международното партньорство, за да се изведат тези хора навън. Въпросът е, че държавата ни е оставила подобни случаи в забвение, заяви Стойчев.

Той коментира и влиянието на организираната престъпност и корупцията върху българската политика и обществото ни.

Корупцията е злоупотреба с власт – корумпира се този, който има съответното служебно положение. Влизаме в хипотезата на един негласен договор между корумпиран и корумпиращ, заяви той.

По думите му у нас няма воля за борба с корупцията. Тези форми на тежка корупция у нас започнаха в момента, в който у нас започнаха реформите в службите. Хората във властта се оказаха заинтересовани организираната престъпност да продължи да съществува. В един момент на прехода, около 1997-1998 година политиците станаха съучастници на организираната престъпност. Как да имат интерес да се борят с организираната престъпност и корупцията? Всички партии на прехода се оказаха финансирани от организираната престъпност, коментира бившият шеф на ЦСБОП.

На тези хора, които в момента твърдят, че са загрижени за правата и свободите на хората, им трябва повече всеотдайност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво ще получат наследниците на Белмондо

Наследниците на френския актьор Жан-Пол Белмондо ще споделят имението и филмовото му студио Cerito. Той основава филмовата компания, която кръщава на баба си, през 1971 г., пише "Стандарт". В продължение на няколко години студиото пуска повече от 20 успешни филма. В много от лентите главните роли се изпълняват от самия […]