Експерт по сигурността: Политиците станаха съучастници на организираната престъпност

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Предстои да видим дали Бюрото за защита на свидетели трябваше да бъде към прокуратурата или към Министерството на правосъдието. Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ експертът по сигурност и бивш директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

В България е много сложно да се работи със защитените свидетели. Това винаги е било проблем на малките държави. Много се разчиташе на международното партньорство, за да се изведат тези хора навън. Въпросът е, че държавата ни е оставила подобни случаи в забвение, заяви Стойчев.

Той коментира и влиянието на организираната престъпност и корупцията върху българската политика и обществото ни.

Корупцията е злоупотреба с власт – корумпира се този, който има съответното служебно положение. Влизаме в хипотезата на един негласен договор между корумпиран и корумпиращ, заяви той.

По думите му у нас няма воля за борба с корупцията. Тези форми на тежка корупция у нас започнаха в момента, в който у нас започнаха реформите в службите. Хората във властта се оказаха заинтересовани организираната престъпност да продължи да съществува. В един момент на прехода, около 1997-1998 година политиците станаха съучастници на организираната престъпност. Как да имат интерес да се борят с организираната престъпност и корупцията? Всички партии на прехода се оказаха финансирани от организираната престъпност, коментира бившият шеф на ЦСБОП.

На тези хора, които в момента твърдят, че са загрижени за правата и свободите на хората, им трябва повече всеотдайност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво ще получат наследниците на Белмондо

Наследниците на френския актьор Жан-Пол Белмондо ще споделят имението и филмовото му студио Cerito. Той основава филмовата компания, която кръщава на баба си, през 1971 г., пише "Стандарт". В продължение на няколко години студиото пуска повече от 20 успешни филма. В много от лентите главните роли се изпълняват от самия […]