Експерт: Путин спира украинската армия с ядрена заплаха

NetNews

Руският президент Владимир Путин вероятно възнамерява да присъедини окупираните Южна и Източна Украйна директно към Руската федерация през следващите месеци.

Това се посочва в анализ на Института за изследване на войната.

След това той вероятно ще заяви, че руската доктрина, разрешаваща използването на ядрени оръжия за защита на руската територия, се прилага и за тези новоприсъединени територии.

Подобни действия биха заплашили Украйна и нейните партньори с ядрено нападение, ако украинските контрадействия за освобождаване на окупираните от Русия територии продължат.

Възможно е Путин да вярва, че заплахата или използването на ядрени оръжия ще възстанови руското армейско възпиране, след като катастрофата, която преживява в Украйна и разрушените конвенционални способности на Русия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

КНСБ иска таванът на пенсиите да отпадне

Таванът на пенсиите да отпадне още от 1 юли тази година или най-късно от 1 януари догодина – за това ще настоява КНСБ пред междуведомствената работна група, която обсъжда вариантите за планираното от управляващите увеличение на пенсиите. В момента максималната пенсия е 1500 лева и около 34 000 души са […]