Ексфинансовият министър Петър Чобанов повежда листата на ДПС в Ямбол

NetNews

Бившият финансов министър от правителството на Пламен Орешарски е водачът на ДПС в Ямболска област. Това стана ясно след регистрацията на кандидатската листа на партията днес.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Чобанов е роден през 1976 г. в град Ямбол. Завършва местната математическа гимназия „Атанас Радев“. През 2000 г. завършва магистратура по макроикономика, а от 2006 г. е доктор по финанси. Между 2005 и 2009 г. е изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози. Председател на Комисията по финансов надзор (2009-2010).

От 2002 г. преподава в УНСС в катедра „Финанси“, като от началото на 2013 г. е доцент. На 29 май 2013 г. става министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски. Народен представител от листата на Движението за права и свободи в периода 2014-2017. От октомври 2020 г. е директор на Институт по икономика и политики – УНСС.

Дългогодишният функционер на земеделската партия Георги Георгиев се изкачва до втората позиция в листата. Той се появи в нея още на предните избори, но тогава беше на четвърто място. Следващите кандидати са Реджеб Арифов, Кирил Стоилов, Юсеин Юсеинов, Юсеин Ахмед, Стойко Тодоров и Силвия Желева

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скандал! Москва осъжда непризнаване на руснаците за коренно население на Украйна

Руска делегация ще повдигне въпроса за непризнаването на руснаците като коренно население в Украйна на всички междупарламентарни платформи, включително парламентарните асамблеи на Съвета на Европа и ОССЕ, коментира Леонид Слуцки, председател на Комитета на Държавната дума по международните въпроси, съобщава ТАСС. "Руската делегация определено ще говори за този проблем на […]