ЕК: Няма срок на годност на сертификатите

NetNews

Законодателството в ЕС не предвижда срок на годност на сертификатите, издадени на напълно ваксинираните срещу коронавирус. Това заяви говорител на Европейската комисия по повод решението на няколко страни от ЕС да преминат към поставянето на допълнителна доза ваксина.

Засега науката няма достатъчно отговори на много от неизяснените въпроси – колко дълго трае имунитетът срещу това заболяване, дали при всички хора отговорът на ваксините е еднакъв, отбеляза говорителят. Той уточни, че в ЕС ограничена валидност имат сертификатите за преболедувалите.

По-рано тази седмица Европейската агенция по лекарствата одобри поставянето на допълнителна доза ваксина на вече имунизираните. Държави от ЕС засега предлагат възможността за подсилваща ваксина на най-застрашените от тежко боледуване и на възрастните хора.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Идва ли виденова зима? Обедняването е факт

Ако има нещо, което противопоставя икономическите експерти в момента, то е дали инфлацията, която наблюдаваме, е временна, или предстои да се настани трайно. Този дебат има своя смисъл, но е от второстепенна важност. Далеч по-важно е да се признае, че при всички случаи болшинството от домакинствата ще започнат да обедняват […]