ЕК предупреди Франция

NetNews

В понеделник Европейската комисия отговори на въпрос относно проектозакона за сигурност на Франция, като предупреди, че медиите трябва да могат да „работят свободно“, предава AFP.

Френски журналисти и защитници на свободата на печата протестираха срещу планирания закон, който би ограничил правото да се снимат или записват на видео полицаи, докато са на служба, пише агенция "Фокус".

„Комисията не коментира законопроекти, но се подразбира, че в период на криза е по-важно от всякога журналистите да могат да си вършат работата свободно и да се конкурират на сигурно място“, заяви говорителят на ЕС Кристиан Уиганд пред AFP.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стъклените бутилки по-вредни за околната среда от пластмасовите

Стъклените бутилки могат да са много по-вредни за околната среда от пластмасовите, установи ново проучване. Изследователи от университета в Саутхемптън, Англия изследвали въздействието на различни опаковки за напитки, включително стъклени и пластмасови бутилки, алуминиеви кенчета и картонени кутии, върху околната среда. Заключенията им били, че стъклото всъщност е 4 пъти […]