Електрическите автомобили се карат повече, отколкото бензиновите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Британският офис на Peugeot проведе любопитно проучване, което установи, че електрическите автомобили изминават повече километри седмично от автомобилите с бензинов двигател. Разликата все още е малка – само 16 километра – но от Peugeot са уверени, че резултатите от проучването потвърждават пригодността на електрическите превозни средства не само за кратки пътувания. В същото време основната причина за отказ от закупуване на „зелени“ автомобили все още е цената.

Както установяват анализаторите на Peugeot, най -голямото разстояние на седмица се изминава от автомобили, оборудвани с хибридни електрически трактове – 204 километра. Второто място заемат автомобили с дизелови двигатели със среден резултат от 151 километра. Електрическите автомобили със 146-километров седмичен пробег заемат третото място, изпреварвайки бензиновите автомобили, чийто показател е само 130 километра.

По-малко от 18 % от собствениците на автомобили с ДВГ казват, че пътуват повече от 320 километра на седмица. По този начин, отбелязват авторите на изследването, повечето шофьори са подходящи за съвременните електрически автомобили, които изминават дори повече без презареждане: например Peugeot e-208 е в състояние да преодолее 349 километра с пълна батерия в цикъла WLTP.

Въпреки това цената остава един от основните фактори, спиращи шофьорите да преминат към "зелени" автомобили. 36 процента от британците, които предпочитат автомобили с двигатели с вътрешно горене. Повече от половината (53 %) отбелязват високата цена на електрическите превозни средства, а други 43 % – липсата на развита инфраструктура.

Именно последният аспект е основната причина за изоставането на електрическите автомобили от хибридите и дизелите, установиха калифорнийски учени. Оказва се, че почти 20 процента от собствениците на автомобили на „батерии“ се връщат към автомобили с традиционни двигатели поради недостатъчния брой зарядни станции.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Електромобилите с най-дълъг пробег с едно зареждане (Tesla вече не е лидер)

Новите електрически превозни средства са тествани по цикъла на EPA, който се счита за най-реалистичен сред електромобилите. Изследването показва, че новият Lucid Air неочаквано дава най-добрия резултат. Тази кола изминава 837 км без презареждане и води с почти 200 км пред бившия лидер Tesla Model S Long Range (652 км). […]