Електромобилът на Apple вероятно ще се произвежда от Hyundai

NetNews

Представители на Hyundai Motor потвърдиха слуховете, че водят преговори с Apple за съвместна разработка на батерии и производство на електромобил. След съобщението за възможно сътрудничество акциите на корейската компания поскъпнаха с 19%, а пазарната ѝ капитализация нарасна с $9 млрд. (€7.4 млрд.), предава Bloomberg.

Ако преговорите се увенчаят с успех, Hyundai ще помага на Apple в проектирането на акумулатори и редица други компоненти за бъдещия iCar. Серийният електромобил пък може да се сглобява в някой от заводите на корейците в САЩ.

Слухове, че Apple разработва собствен автомобил, плъзнаха още през 2014 г. По последна информация серийното му производство трябва да започне в края на 2024 или началото на 2025 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румъния обяви за първи случай с "британския" щам на COVID-19

Румъния е установила първи случай на новия щам на коронавируса, за който обяви Великобритания в края на миналата година, предаде Ройтерс. Заразена с него се оказала 27-годишна жена от Гюргево, която не е пътувала в чужбина, съобщи говорител на болница „Матей Балс“ в Букурещ. „Ако информацията, дадена от пациентката е […]