Елхата на Nissan грейна благодарение на електрически Leaf

NetNews

Елхата пред завода на Nissan в Съндърланд грейна през изминалите дни след като електрически Leaf осигури нужната енергия, за да захрани лампичките и украсата пред дървото. Украсен с коледна шапка и със специален стикер, Nissan-ът отбелязва и постижение за фабриката в британския град, където се произвежда електромобила.

Заедно с коледното настроение, Nissan се похвали и с 250 хиляди произведени Leaf, само няколко години преди производството на популярния модел да бъде прекратено. Според информация на Automotive News, моделът ще слезе от поточната линия през 2025 година, а негов индиректен наследник ще се появи и ще заеме мястото му във фабриката в Съндърланд.

Nissan бе един от първите автомобилни производители, който предложи на клиентите си двупосочно зареждане. Това се случи само две години след премиерата на модела през 2012 година. Именно по този начин колата захрани 10-метровата елха.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Япония без амбиция да е военна сила, но с рекорден бюджет за отбрана за 2023 г.

Япония реши придобие способности за нанасяне на удари по вражески бази, както и да удвои разходите за отбрана, съобщава агенция „Киодо“. Този ход бележи драматичен обрат в следвоенната политика за сигурност на страната, поддържана от нейната пацифистка конституция. Тъй като средата за сигурност около Япония става нестабилна предвид заплахите от […]