Еманюел Макрон или Марин Льо Пен: Франция избира президент

NetNews

Еманюел Макрон или Марин Льо Пен: Франция избира президент

Снимка: БГНЕС

 

 Франция днес избират свой президент. Гласуването на първи тур започна рано тази сутрин.

За първи път вотът ще бъде преди всичко политически, тъй като събитията в Украйна засенчиха истинската предизборна кампания, предава БГНЕС.

Фаворити във вота са кандидатът за втори пореден мандат – настоящият президент Еманюел Макрон, а негова основна опонентка е лидерката на партия „Национален сбор“ Марин Льо Пен.

Още по темата

10 апр 2022 07:45

33

Социолозите предвиждат малка разлика помежду им и явен победител на първи тур не се очаква. Вероятно президентската битка ще бъде решена на балотаж след две седмици, като Макрон и Льо Пен ще се изправят един срещу друг в дежа вю от дуела от 2017 г. между тях двамата.

Сочен от социолозите за фаворит, Макрон едва през март обяви кандидатурата си, но не участва в нито един политически дебат със свои опоненти. Това стопи преднината му пред Льо Пен, която пък в последните години рязко смекчи тона и поведението си.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Граничен полицай е задържан, крал гориво от техника на летище София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Граничен полицай е задържан за кражба на гориво от служебна техника, съобщават от МВР. Операцията на Дирекция „Вътрешна сигурност“ е осъществена със съдействието на Главна дирекция „Гранична полиция“. В съобщението от вътрешното министерство се уточнява, че в 21:40 часа тази вечер е задържан 46-годишен младши инспектор […]