Енергиен експерт: Грешка е, че Андрей Живков остана енергиен министър, Европа е в криза

NetNews

В енергийната политика са ангажирани няколко министри – министъра на енергетиката, министъра на финансите, министъра на икономиката, както и социалният министър. Когато се състави вторият служебен кабинет и когато напуснаха двамата министри (бел. ред. Кирил Петков и Асен Василев) се изненадах, че остана министър Андрей Живков. Това за мен е много тежка политическа грешка, тя е в ръцете на президента Румен Радев да прецени. Нещата в България са много сложни, но Европа вече е в криза. Това коментира енергийният експерт Димитър Иванов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

По думите на Иванов това се е предвиждало от години и той следи тези процеси от поне 20 години.

"След 5-10 години когато дойде Зелената сделка и се заговори за затварянето на въглищните централи, ето това е най-голямата грешка на Европа. Идеята за климатичен комунизъм, който им дойде в главите от преди 20-25, ще постави Европа пред невероятно изпитание. Проблемите не са само дълбоко политически, те са и идеологически, затова говоря за климатичен комунизъм. Обещава ни се светло бъдеще някога, а не е ясно как ще преживеем следващите няколко години", коментира експертът.

"Зелената сделка и екологичната либерална политика вкарва Европа в дупка. Те са като децата на Грета Тунберг. Тя вече е пълнолетна, може да има гаджета. Ние политически трябва да настояваме да се предприемат мерки, както финансовите министри на Испания, Гърция, както и Чехия, остро са критикували това, че трябва да се спре. Винаги енергията е била по-скъпа от парите, защото ако нямаш енергия, загиваш", коментира Димитър Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нагло: Как се уреждат компрометирани хора на бившата власт

Назначаването на бившия главен комисар на МВР Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат от кметицата Йорданка Фандъкова е откровен скандал. Иванов бе дисциплинарно уволнен през май 2021 заради полицейското насилие срещу протестиращите през лятото на 2020. Това далеч не е първият случай, в който бившите управляващи „трудоустрояват“ свои кадри, […]