ЕС: Нямаме друг избор, освен да разговаряме с талибаните

NetNews

Европейският съюз няма друг избор, освен да разговаря с талибаните, след като те взеха властта в Афганистан в средата на миналия месец, заяви днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"Афганистанската криза не е приключила. За да имаме някакъв шанс да повлияем на събитията, ние нямаме друга опция, освен да установим контакт с талибаните", подчерта Борел в изказване на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Той заяви, че ЕС ще се опита да координира с правителствата на страните членки организирането на дипломатическо присъствие в Кабул.

Министрите на външните работи на 27-те поставиха предварителни условия, сред които спазването на човешките права, особено на жените, за възобновяване на хуманитарната помощ и възстановяване на дипломатическите отношения с Афганистан на талибаните, отбелязва Ройтерс.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отиде си легенда на руския спорт

Световният рекордьор в хвърлянето на чук Юрий Седих почина на 66-годишна възраст, съобщи Руската лекоатлетическа федерация. Двукратният олимпийски шампион си е отишъл от този свят след инфаркт, който е получил рано тази сутрин. "Дълбоко натъжен съм от загубата на Юрий Седих. За мен Юрий бе приятел и мъдър ментор", написа […]