ЕС планира пълен отказ от руския петрол

NetNews

Страните от ЕС възнамеряват следващата седмица да се споразумеят за пълен отказ от доставките на руски петрол до края на годината. Дотогава ЕС планира да въведе постепенни ограничения. Това съобщи агенция Bloomberg, позовавайки се на източници, предаде БГНЕС. Според агенцията решението за нови ограничения, които ще бъдат включени в шестия пакет от санкции на ЕС срещу Русия, може да бъде взето следващата седмица.

Въпреки това, подчертават от агенцията, предложените ограничения все още не са официални и подлежат на промяна. ЕС ще призове също за изключване на повече банки от Русия и Беларус, включително „Сбербанк“, от международната междубанкова разплащателна система SWIFT, казаха събеседниците на агенцията, цитирана от медиите в света, съобщи NOVA.

Освен това страните-членки на ЕС планират да обсъдят ограниченията за предоставяне на консултантски и облачни услуги и закупуването на недвижими имоти. Лични санкции могат да бъдат налагани и на военните, предприемачите и свързаните с тях лица. Според източници на Bloomberg някои страни от ЕС настояват за затягане на съществуващи ограничения върху морската търговия и пристанищата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нов Дизелгейт: Обискират европейските офиси на Suzuki

Прокурори в Германия, Италия и Унгария нахлуха в европейските офиси на японската марка Suzuki. Според Ройтерс проверките са свързани със съмнения за използване на специални устройства, които намаляват вредните емисии от дизеловите автомобили до нивото, разрешено в Европейския съюз. Под съмнение са, както марката Suzuki, така и концернът Stellantis, и […]