ЕС свика извънредна среща

NetNews

На 25 и 26 февруари ще се състои извънредна видеоконферентна среща на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС, посветена на здравеопазването, отбраната и сигурността, съобщи говорител на председателя на Съвета на ЕС, предаде БТА.

Срещата на върха ще започне на 25 февруари от 14 ч. по Гринуич със заседание за координацията на борбата с COVID-19. На 26 февруари от 8 ч. по Гринуич ще се обсъждат въпроси за отбраната и сигурността, съобщи AFP.

Други обсъждани теми ще са отношенията със САЩ след идването на власт на президента Джо Байдън и въпроси за стратегическата автономия. Отношенията с Русия и Турция остават за следващата, редовна среща на върха на 25 и 26 март.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов премиер в Киргизстан

Държавният глава на Киргизстан одобри указ за назначаването на нов премиер, съобщи ТАСС. Премиерският пост се заема от Улугбек Марипов. Одобрен е и указ за назначаване на членове на правителството. Парламентът вече одобри кандидатурата на новия премиер. Руслан Казакбаев запазва позицията на външен министър. Садир Джапаров заемаше премиерския пост през […]