ЕС търси партньорство с Китай за Русия

NetNews

ЕС търси партньорство с Китай за Русия

Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС ще се опита да убеди Китай да спре своята подкрепа за Русия. Това обяви държавният секретар по европейските въпроси на Франция Клеман Бон, съобщи Фигаро.

Предстои голяма среща между европейските ръководители и китайският държавен глава Си Дзинпин. Представителите на ЕС ще са председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

„Срещата ще се фокусира върху ролята, която очакваме да играе Китай. Това ще гарантира върху Русия да бъдат приложени необходимите влияние и натиск. Първоначалната идея на срещата на върха не беше такава. Това стана по необходимост“, заяви Клеман Бон.

Важно е дали Китай използва своето влияние за гарантирането на мир. ЕС опитва да получи гаранции, че страната не партнира на Русия в заобикалянето на западните ограничения.

Китай демонстрира добър диалог с Русия и приветства двустранното партньорство.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Защо не можем да стопим мазнините около корема

Коремните мазнини могат да са наистина упорити. Почти всеки човек има излишни коремни мазнини, тъй като те са доста упорити и са необходими много усилия, за да бъдат изцяло премахнати. Нужни са диета и редовни упражнения, както и цялостна редукция на теглото. Мазнините около корема могат да повлияят сериозно на […]