ЕС ще проведе среща в Истанбул за Украйна на 22 февруари

NetNews

Европейският съюз планира да проведе голяма среща в Истанбул на 22 февруари по повод годишнината от руската инвазия в Украйна, заяви днес ръководителят на делегацията на ЕС в Турция Николаус Майер-Ландрут, съобщава електронното издание „Дейли сабах“.

Той заяви, че на срещата ще бъде поканен украински правителствен представител, а ще присъства също и представител на Турция. Дискусиите ще се фокусират върху геополитическите и икономическите последици от войната.

„Това е и начин да изразим нашата подкрепа за Украйна. Миналата година, на 24 февруари, началото на руската агресия беше определящ момент в европейската история“, каза той пред репортери.

„Хората често казват, че 11 септември е бил повратен момент за историята на американската сигурност. Бих казал, че 24 февруари 2022 г., началото на руската агресия, е подобен повратен момент за европейската сигурност. Имаме война на нашия континент, голяма брутална война, война с последици далеч отвъд европейския континент“, заяви Майер-Ландрут, предаде БТА.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Шефът на АвтоВАЗ се вози в 8-годишна Lada Vesta

Президентът на АвтоВАЗ – Максим Соколов не много изненадващо разчита на Lada за служебен автомобил, а сега от руското издание RcI News разкриха какъв точно е автомобила на най-висшия им служител. Той използва черна Lada Vesta от 2015 година, която е специално направена за него и се различава с няколко […]