Ето го дрифтаджията, помел три жени в Стара Загора

NetNews

Мярка за неотклонение „домашен арест с електронна проследяваща гривна“ постанови състав на районния съд в Стара Загора спрямо 18-годишния ученик Никола Михайлов, който на 1 октомври след опасно шофира на кръгово движение прегази три млади жени в Града на липите, пише "Монитор".

Защитата на младия шофьор /получил е свидетелство за правоуправление в края на май / поиска мярка „подписка“ с аргумента че има чисто съдебно досие и че е ученик и няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление, както и да попречи на досъдебното производство.

Съдът обаче припомни, че обвинението е по член 343 ал. 3 от НК, а предвиденото там наказание е от 1 до 6 години затвор.

До момента са разпитани всички свидетели на инцидента, който е станал около 23,20 часа на 1 октомври, назначени са повторни технически експертизи, с тежки наранявания /отрязан ляв крак и черепно мозъчна травма/ е 23-годишната Диана Илева, която продължава да е с опасност за живота в КАИЛ при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Със средна телесна повреда е нейна връстница, предстои да бъде изписана и третата жертва – 27-годишна жена.

Все още следствието не може да обяви с каква точно скорост се е движела леката кола на Никола Михайлов – БМВ 325, знае се че след удара на жените момчето е пробвало да им окаже помощ и само е позвънило на телефон 112.

Междувременно досъдебното производство бе взето на пряк отчет от апелативната прокуратура в Пловдив, направено е предложение до да бъде наблюдавано и от ВКП.

Докато течеше делото за мярката за неотклонение край Съдебната палата се събраха негови приятели и съученици от ПСАГ „Лубор Байер“, в близост имаше и представители на протестиращите, но до сблъсъци не се стигна. Обвиняемият бе откаран до следствения арест в старозагорския затвор със засилен кордон от коли на съдебната охрана и МВР.

Наблюдаващият прокурор Андриан Сутров не пожела да коментира дали ще обжалва мярката „домашен арест“ с аргумента, че все още не е запознат с мотивите на съда.

Очаква се в сряда да бъде гледана и мярката за 28-годишният поданик на британската кралица А. А.,който е обвиняем за тежката катастрофа със загинал 43-годишен старозагорец и тежко ранено 16-годишно момиче в Стара Загора вечерта на 3 октомври. Британецът е обвинен по член 343 ал. 4 от НК, на този етап отказва да дава показания и се ползва от правото си да мълчи, наел си адвокат от Града на липите.

Чуждият гражданин е със статут на постоянно пребиваващ в България от 3 години, той е бил задържан от старозагорци минути след катастрофата при опит да избяга и да се укрие, припомни наблюдаващият прокурор от старозагорската окръжна прокуратура Христо Мишов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Временно прекъсване на водоснабдяването в Ямболска област на 6 октомври

Поради отстраняване на аварии е възможно временно прекъсване на водоснабдяването в следните населени места: За гр.Ямбол: – ж-к.“Зорница“ бл.1, бл.8 ; – ул.“Твърдица“ № 10; За Община Тунджа: – с.Ханово, с.Симеоново, с.Асеново; За община Елхово: – Водопровод Малко Шарково, с.Гранитово; Община Стралджа – НВ с.Зимница; Поради изпълнение на Договор, рег.№ […]