Ето защо някои хора се възстановяват по-бързо от COVID-19

NetNews

Някои пациенти се възстановяват доста по-бързо от лек до умерен коронавирус. Новото проучване предостави някои много интересни данни защо това е така. Изследването е проведено от американски лекари, които са наблюдавали пациенти, които са се възстановили от COVID-19.

Въз основа на получените данни може да се заключи, че някои от хората не само понасят по-лесно болестта, но и допълнително получават дългосрочен имунитет. Резултатите от изследването са публикувани в научното списание "Cell".

Специалистите са изследвали кръвни проби от хора, които са имали коронавирус известно време след възстановяване. Дуейн Земеман каза, че има отделна категория хора, които преодоляват болестта по-бързо и в кръвта им се образуват много повече антитела.

Разликите могат да се отдадат и на факта, че приблизително 20% от хората изпитват симптоми средно в продължение на 10 дни, тялото реагира по-агресивно на вируса и в същото време произвежда няколко пъти повече клетки, които защитават тялото в дългосрочен план.

В бъдеще учените ще установят причините, довели до разликите в структурата на имунната система на тези 20% от пациентите. Това ще предостави нови данни за това как може да работи човешкият имунитет, пише zdrave.to.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Военен полигон в Чехия беше превзет от... зубри

Броят на зубрите, обитаващи бившия военен полигон Ралско в окръг Либерецк в северната част на Чехия се е увеличил десетократно през последното десетилетие, съобщи телевизионният канал ЧТ-24. Последното преброяване на грамадните горски бикове установи, че тяхната численост е достигнала 50 глави. Само през тази година в стадото са се появили […]