Ето кога ястието може да се превърне в отрова за организма

NetNews

Почти всеки човек има специално отношение към храната. Тя е един от начините да се поглезим, но зависи много от това как я приготвяме, пише actualno.com. Важно е да сме запознати с тънкостите и спецификите на термичната обработка, ако искаме организмът ни да усвоява полезните съставки от ястията, които поднасяме на трапезата. Запомнете, че начинът, по който приготвяме храната, оказва сериозно влияние върху свойствата ѝ. Има дори случаи, в които ястието може да се превърне в отрова за организма, ако не сме спазили основните препоръки за термична обработка.

Лекари и специалисти са единодушни, че ако редовно консумираме пържено месо и пържени в олио зеленчуци, можем много да си навредим. Разбира се, не става въпрос за похапване на такова блюдо веднъж в месеца, а системна консумация. Много по-добре е, вместо да пържите зеленчуците, да ги задушавате. Този начин на готвене, освен, че е полезен, е и здравословен. Вероятно по-голямата част от домакините съвсем несъзнателно го правят или с цел да спестят от растителната съставка. В нея обаче се натрупват опасни канцерогенни вещества, които е възможно да отключат сериозни заболявания в бъдеще. Отново става въпрос за системно приготвяне на храната по този начин. Ако допуснете тази грешка веднъж, не е голям проблем. За да се грижите по подобаващ начин за здравето си, никога не допускайте това в готвенето. Задушавайте храната и помнете, че по този начин тя е най-полезна и организмът успява да усвои всички полезни свойства от нея. Специалистите съветват още нещо – забранете си приема на алкохолни напитки по време на хранене. Те също допринасят за увеличаване риска от заболявания. Винаги отдавайте особено внимание на храната, която поднасяте на масата. Не само изборът на продукти е важен, но и начинът, по който ги приготвяте. Ако искате да се радвате на крепко здраве, бъдете активни и спортувайте!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Продължаваме промяната” откри офиса си в Ямбол

Кандидатите от листата „Продължаваме промяната” в област Ямбол откриха днес предизборния офис на формацията в Ямбол. Това бе първата публична изява на новата коалиция в региона от началото на кампанията.
откриване офис на Продължаваме промяната в Ямбол