Ето кое е най-фаталното за разпространението на COVID-19

NetNews

"Първата група за ваксинация трябва да са медици и учители, за да можем да пуснем спокойно учениците на училище, след тях веднага трябва да са хората над 65 години", каза доц. Светлана Велизарова, началник на детската клиника в белодробната болница “Св. София”, предаде БНР.

"Ваксината се препоръчва за възраст 40+, т.е. последни трябва да бъдат ваксинирани хората до 40-годишна възраст. Приоритетна група трябва да бъдат възрастните 65+".

По думите на доц. Велизарова в световен мащаб има много малко информация за ваксината срещу COVID-19. "При ваксините, по отношение на безопасността, изискванията са много по-големи отколкото при новите лекарства. … Нямаме данни за странични ефекти при имунизиране", коментира още тя.

Според нея ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" са свръхмодерни и за технологията им ще бъде присъдена Нобелова награда.

"При едната ваксина отрязъкът от РНК е направен чисто биохимично, т.е. разчетен е кодът и този отрязък е сложен в наночастици. … Това, което говорят, че тази РНК ще влезе в нашата ДНК, са абсолютни глупости", обясни доц. Велизарова. В същото време тя изказа съмнение, че политиците, които заявиха желание да се ваксинират пред камерите на медиите, ще получат истинска ваксина.

"Не сме сигурни какво ще има в спринцовката", каза медикът.

Тя изказа очакване най-рано след два месеца да започне масовата ваксинация в България.

Доц. Светлана Велизарова подчерта, че броят на децата, боледували "малко по-тежко" COVID-19 е пренебрежимо малък, затова не се говори за ваксиниране на деца срещу коронавируса.

"Нямаме лична дисциплина. Всеки един трябва да е убеден, че дистанцията е тази, която ни пази. Струпването на хора е най-фатално при разпространението на вируса. Това вече е доказано", категорично заяви доц. Велизарова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мис България, плеймейтка и Ваня от "Игри на волята" искали Тодор Славков за съпруг (ВИДЕО)

Тодор Славков открай време е известен със своите завоевания сред нежния пол, а в леглото му са прескачали не една или две знойни и известни родни красавици. Списъкът с имена, за които знаем, е доста дълъг. Но сега научаваме за няколко много популярни имена, които без малко да сключат брак […]