Ето кои са най-умните породи котки

NetNews

Котките са едни от най-обичаните домашни любимци – те са пухкави, гальовни и много умни.

Ако искате да си вземете коте, но то да бъде по-специално и да се откроява от останалите котки, тогава може да се спрете на някоя от най-умните породи. Вижте кои са те според dariknews.bg:

Абисинска котка

Тя е една от най-популярните породи котки в САЩ. Представителите на тази порода са много интелигентни и любознателни. Абисинците не са от котките, които може да се нарекат гальовни, но обичат да бъдат обгрижвани от своите стопани.

Абисинските котки са атлетични, пъргави и обичат да се катерят. Подлежат на дресировка и ако подходите правилно към тях ще имате за домашен любимец гальовна и умна котка.

Балийска котка

Балийската котка много прилича на сиамската, отличава я дългата ѝ козина. Всъщност балийците са в основата на сиамската версия, но с дълга козина.

Балийските котки са известни с грациозното си тяло, изпъкналата муцунка и красивите си цветни точки. Представителите на тази порода са активни и любопитни. Те са много лоялни и привързани към стопаните си.

Бенгалската котка

Тази порода котки е известна най-вече със своя екзотичен вид и впечатляващите си размери. Това е единствената порода котки, която има петниста шарка и прилича на микс между ягуар и леопард. Тази порода произхожда от кръстоската на домашна котка с азиатска леопардова котка. Атлетични и грациозни, те са по-големи от повечето домашни котки. Ако се спрете на тази порода котка, трябва да знаете, че тя има нужда от пространство в дома ви, за да изразходва енергията си.

Бирманска котка

Бирманската котка е енергична и приятелски настроена порода, която обича присъствието на стопаните си. Тези котки са интерактивни с хората, умни, адаптивни и игриви. Бирманските котки произхождат от Бирма (сега известна като Мианмар), където се смята, че са били отглеждани от свещеници в храмовете и дворците.

Корниш рекс

Представителите на тази порода котки са изключително екзотични и за някои хора дори странни. Котките Корниш Рекс са активни и дружелюбни любимци. Много умни и активни животни. Котките от тази порода лесно се поддават на възпитание, лесно може да бъдат научени на команди, но не очаквайте да изпълняват всяка ваша команда безпрекословно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джокович ще играе полуфинал на финалния турнир на АТР в Лондон

Новак Джокович спечели битката срещу Александър Зверев с 6:3, 7:6 (4) и се класира за полуфиналите във финалния турнир на АТР в Лондон. Световният номер 1 се нуждаеше от задължителна победа, а същото важеше и за победителя в турнира от 2018-а. Джокович избегна второ последователно отпадане в групите, което не […]