Ето кой иска да доставя машини за изборите

NetNews

Осем са заявилите интерес да доставят 9600 специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталирани системен и приложен софтуер. Пликовете бяха отворени днес, 8 декември, в Централната избирателна комисия. Прогнозната стойност на поръчката е 43,2 млн. лева с ДДС (36 млн. лв. без ДДС), съобщи actualno.com.

В предварителния подбор участват фирмите „Лекс.БГ“ ЕАД, „Сиела Норма“ АД, „ЦАПК Прогрес Груп“ АД, „Контракс“ АД, „Екселор Холдинг Груп“ ЕООД и ДЗЗД „Български машини за гласуване“. Документите на консорциума, създаден по Закона за задълженията и договорите, са подадени от „АИСИСТ“ ЕООД две минути преди крайния срок (снощи в 23.59 ч.), но участниците в него не са посочени.

Кандидатствали са и две физически лица. Единият е Михаил Димитров Вишанин, като неговите документи са подадени от „Доминион Воутинг Системс, Инк.“ (с главни квартири в САЩ и Канада). Възможно е от ЦИК да са допуснали грешка и кандидатът да е „Доминион Воутинг Системс.Инк“, а подаващият документите да е адв. Вишанин.

Вторият с оферта като физическо лице е Иван Величков Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов метод превръща бързо природния газ в твърда форма (ВИДЕО)

Учени от Националния университет на Сингапур (NUS) демонстрираха революционен метод за втвърдяване на природен газ за по-лесно и безопасно транспортиране и съхранение. Процесът отнема само 15 минути и не изисква използването на токсични материали. Природният газ е ключов енергиен източник, но с него се работи трудно. За да се транспортира […]