Ето кой печели най-много от пандемията

NetNews

Богат, по-богат, Джеф Безос

Основателят на "Амазон" Джеф Безос се състезава в своя собствена лига. От началото на пандемията търсенето в "Амазон" е нараснало многократно. Курсът на акциите гони рекорд след рекорд. Още преди пандемията Безос беше най-богатият човек в света, а сега той значително увеличи богатството си. Списание "Форбс" го изчислява на 160 милиарда евро.

Илон Мъск с поглед към върха

Да създаваш автомобили, а да те оценяват като високотехнологична фирма – това изкуство се удаде на Илон Мъск с "Тесла". Неговата фирма реализира печалби покрай бума на високите технологии по време на пандемията. Роденият в Южна Африка бизнесмен наскоро задмина Бил Гейтс по богатство. Със своето състояние от 110 милиарда евро той е по петите на Джеф Безос.

Основателят на Zoom Ерик Юан

Дистанционната работа от вкъщи се оказа огромен подарък за основателя на Zoom. Китаецът Eрик Юан пристига на 27 години в САЩ. Създадената от него видеоплатформа Zoom излезе на борсата през 2019, а от началото на пандемията курсът ѝ просто експлодира. Състоянието на Юан се изчислява на 16 милиарда евро.

С уреди за фитнес към световния връх

Затворените студиа за фитнес и ограничените социални контакти са добре дошли за Джон Фоли. Акциите на неговата фирма "Пелотон", която предлага фитнес уреди и фитнес програми за вкъщи, междувременно скочиха трикратно и направиха Фоли милиардер.

От Кобленц към целия свят

С помощта на Shopify могат да се създават платформи за онлайн-продажби. Концепцията е на германеца Тобиас Лютке от Кобленц, който през 2002 година се преселва в Канада. Там създава фирмата си в един гараж. Междувременно Shopify е една от най-високо оценените фирми в Канада. От март досега курсът на акцията ѝ е скочил двойно. Състоянието на 39-годишния германец се оценява на 7,5 млрд. евро.

Неочакваният милиардер

Угур Шахин е германецът от турски произход, чиято фирма Biontech разработи заедно с концерна Pfizer ваксина срещу коронавируса. С това Шахин не само стана прочут, но и богат. Стойността на неговия дял във фирмата междувременно се оценява на над 2 милиарда евро.

Съставките на успеха

Успех по време на пандемията отбеляза и фирмата HelloFresh, предлагаща пакети със съставки и рецепти за ястия, доставяни по домовете. Печалбите ѝ междувременно се утроиха. Основателят и съсобственик Доминик Рихтер извлича огромна полза от забраната, наложена на ресторантите. Той все още не попада в класацията на милиардерите, но уверено се е запътил натам.

И отново "Амазон"

В сегашната пандемия фирмата за онлайн-търговия "Амазон" обогати не само Джеф Безос. И бившата му съпруга Макензи Скот порядъчно увеличи състоянието си – благодарение на пакета с акции, който притежава. Така тя застана начело на класацията за най-богатите жени в света. Със състояние от близо 60 милиарда евро Макензи Скот междувременно сериозно се конкурира и с мъжете.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Емил Костадинов: Ще запомня Димитър Ларгов като един прекрасен човек

Изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов и вицепрезидентът на родната централа Емил Костадинов бяха само част от хората, които почетоха бившия шеф на футболния съюз Димитър Ларгов. Легендата на Славия почина на 26 ноември на 84-годишна възраст. Опелото пред тленните останки на бившия футболист и функционер се състоя в […]