Ето колко ще струват местните избори наесен

NetNews

Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на първия и втория тур на изборите за общински съветници и за кметове през 2023 г.

Одобрените средства са в размер на 151,1 млн. лева. Дейностите, които ще се финансират с тях включват: подготовка и отпечатване на избирателните списъци; закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, в т. ч. пликове за гласуване, протоколи, удостоверения и др.; логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнаграждения на членовете на общинските и секционните избирателни комисии; осигуряване на охранителните мероприятия от Министерството на вътрешните работи с оглед опазване на обществения ред и сигурност; провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване; обучение на членовете на секционните избирателни комисии; организиране на места за гласуване в държавните училища и др.

Правителството има готовност, при сключване от Централната избирателна комисия на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване, гласуването с хартиени бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването в изборите и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, да осигури необходимите за целта средства, съобщиха от правителствената пресслужба.

Необходимите средства за финансирането на одобрените с план-сметката разходи ще се осигурят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2023 година.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Идалия" достигна сушата, повече от 850 полета бяха отменени

Повече от 850 полета бяха отменени в САЩ, след като ураганът „Идалия“ достигна сушата в щата Флорида като „изключително опасна“ буря от трета категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Американската авиокомпания „Саутуест еърлайнс“ е анулирала над 200 полета, а „Делта еърлайнс“ и „Америкън еърлайнс“ – […]