Ето къде са скрити 99% от златото на Земята

NetNews

Златото е не само химичен елемент, но и основният елемент на световната финансова система. Особено сега, в днешното време на пандемия и продължителна финансова криза. Днес, когато валутата на повечето световни страни се обезценява, този благороден метал излиза на върха, пише "Блиц".

Изглежда, че на нашата планета има огромен брой златодобивни компании, а златото се добива от векове. Мнозина вярват, че вече сме изчерпали повечето природни ресурси на планетата.

Но това заключение изобщо не съответства на реалността тъй като се предполага, че човечеството е успяло да извлече от недрата на Земята по-малко от един процент от наличния благороден метал.

Златото е най-важният метал, тъй като не се окислява и практически не подлежи на химични реакции с други елементи. Нито една съвременна джаджа не може бъде завършена напълно без златни частици. Очевидно е, че за космическата индустрия търсенето на злато също ще се увеличи.

Почти цялото злато на Земята е концентрирано в нейното ядро. Ако някога човечеството измисли технологии за изпомпване на злато от течното ядро, ще настъпи икономическа революция. Ядрото съдържа приблизително два квадрилиона тона злато.

Може и да ви е трудно да повярвате, но истината е, че 99% от златото на планетата ни се намира в ядрото. Това се дължи на факта, че в самото си създаване планетата ни е била в нещо като течно състояние и ядрото се е оформило първо.

Още по-впечатляващото е, че цялото злато, което намираме ние хората е дошло на повърхността преди милиони години. Останалото все още си стои добре пазено в горещото ядро.

Всъщност в ядрото има достатъчно благородни метали, за да покрият цялата повърхност на Земята с дебел четири метра слой.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Личните асистенти останали излъгани за обещаните заплати

Правителството отново намери начин да спести от най-уязвимите групи. Обещанията на социалния министър Деница Сачева от миналата есен за заплащането на личните асистенти се разминаха с реалността, научиха по трудния начин десетки хора с увреждания и техните близки, съобщи "Сега". Вместо обещаните от Сачева 930 лв., тези дни асистентите бяха […]