Жаблянов хвърли критики и срещу ГЕРБ, и срещу БСП

NetNews

Днешна България с този архаичен капитализъм има нужда от силна левица, заяви Валери Жаблянов, който напусна ПГ на "БСП за България". Пред БНТ той подчерта, че все още е член на партията.

"Трудно се прави от независим народен представител парламентарна политика, но въпреки това ние като неформална група направихме доста предложения, които отстояват лявата политическа идея – за необлагаемия минимум, която не беше защитена от БСП, първи гласувахме срещу Кодекса на труда", посочи Жаблянов в национален ефир.

"Ако съберем времето, в което БСП не е работила в този парламент, ще се събере една година от четиригодишен мандат, което извади партията и я превърна в непарламентарна политическа сила, понижи нейните парламентарни възможности, въздейства върху негативни процеси, които протичат в организационен план в партията”, отбеляза той.

Валери Жаблянов заяви, че има дълбоко вътрешно противоречие в БСП и е очевидно, че партията не е в подем.

Според него ГЕРБ управлява коронакризата непоследователно. Реагира се ситуативно и на момента, но България като цяло се движи в общото русло на европейската политика.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отбой! Тръмп изтегля американските военни и от Сомалия

Президентът Доналд Тръмп е разпоредил почти всички американски войници да бъдат прехвърлени от Сомалия като част от глобалното изтегляне, включило Афганистан и Ирак, предаде Ройтерс. САЩ имат около 700 бойци в Сомалия, съсредоточени в оказване на помощ на местните сили в борбата със свързаната с „Ал Кайда“ групировка „Аш Шабаб“. […]