Жегата погуби 2000 говеда в Канзас

NetNews

Хиляди говеда в места, където биват угоявани, в югозападната част на щата Канзас са умрели от топлинен стрес, дължащ се на високите температури, високата влажност и слабия вятър през последните дни, твърдят представители на индустрията, цитирани от Асошиейтед прес.

Окончателният брой на жертвите остава неясен, но до вчера поне 2 000 смъртни случая, свързани с горещините, са докладвани на щатската агенция, която помага за унищожаването на труповете. Говорителят на агенцията Мат Лара заяви, че очаква този брой да нарасне, тъй като все повече ферми съобщават за загуби от горещините през тази седмица.

Смъртните случаи представляват сериозна загуба, тъй като животните, които обикновено тежат около 1 500 кг, струват около 2 000 долара на глава.

Много от говедата все още не са били свалили зимната си козина, когато настъпи горещата вълна, което било още една причина за случилото се.

„Това е събитие, което се случва веднъж на 10 или 20 години. Това не е нормално събитие“, казва Брандън Депенбъш, който обслужва ферма в Грейт Бенд, Канзас. „Това е изключително необичайно, но се случва.“

Източник: Асошиейтед прес

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Байерн не даде Левандовски на Барселона, иска чисти 40 милиона евро

Байерн (Мюнхен) е отклонил оферта на Барселона за Роберт Левандовски, твърдят каталунски медии, цитирани от Топспорт. Предложението е било за 32 милиона евро плюс 5 милиона в бонуси. Шампионът на Германия е склонен да се раздели с поляка, но иска чиста сума от 40 милиона евро, се допълва в информациите. […]