Женски скандал в НС. Кирова към Дончева: Не сме имали досега такъв грозен водещ в парламента

NetNews

Зам.-председателят на парламента Росица Кирова от ГЕРБ и Татяна Дончева си спретнаха грозен скандал в Народното събрание (НС).

Преди това Дончева предупреди депутатката да си сяда на мястото, защото не се намирала в общинския съвет във Видин и ѝ предложи да ѝ плаща за съвети как да си води заседанието.

Кирова поиска право на отговор към председателстващата Татяна Дончева и продължи грозната сцена:

"Позволявате си да се обръщате към мен поименно и да ме споменавате по отношение на работата на общински съвет Видин. Като начало, никога не съм го председателствала и не съм взимала думата по такъв грозен начин, защото не е имало никога такъв грозен водещ на заседанията.

Няма нужда да ви плащам за консултации, защото много добре знаем кой на вас ви плаща. Бъдете така добра да проявявате уважение, защото ще получите това, което викате насреща си". Накрая се наложи отново да се намеси Кристиан Вигенин, който застана на председателското място. Преди това той отново беше принуден да "разтървава" колежките си от председателския съвет, след като Татяна Дончева пък нарече Ива Митева "болонкана сценарист". Дончева влезе в скандал и с бившия здравен министър Костадин Ангелов. Той я засече, че не може да дава акъл, след като е била вносителка на скандалната поправка "Ванко 1". "Не съм вносител на поправката "Ванко 1". Твърдите нещо, което е лъжа. Ако бяхте бай Генчо от женския пазар, нямаше да ви отговарям. Вие сте професор, направен от ГЕРБ", отговори Дончева. Очевидно духът на шоуто, който внесоха в пленарната зала от "Има такъв народ" (ИТН), е заразил и останалите им колеги. Народните представители не спират да изострят тона, да си нарушават правилника без да се санкционират. В крайна сметка от дебатите за детската болница с участието на служебния министър Стойчо Кацаров се разбра, че такава скоро няма да има.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вижте мъжа до шампионката Стойка Кръстева (СНИМКИ)

Българският бокс спечели първия си олимпийски медал от 9 години насам и първа олимпийска титла от цели 25, благодарение на Стойка Кръстева. Това обаче нямаше да се случи, ако не беше нейният съпруг. Борил Кръстев, който макар преди да е гледал бокс само покрай баща си, сега връща шампионката на […]