Жесток комендантски час се въвежда в Турция

NetNews

В рамките на обявените ограничения заради епидемията от коронавирус в Турция от днес (петък, 20 ноември) до понеделник (23 ноември) от 20.00 часа вечерта до 10.00 часа сутринта ще се прилага забрана за излизане навън (комендантски час), предаде БНР.

В петък, събота и неделя магазинната мрежа, моловете, заведенията, ресторантите, които предлагат само храна за вкъщи, фризьорските салони и други ще работят до 20.00 часа вечерта. В понеделник свършва междинната ваканция на учениците. Те ще продължат да учат дистанционно онлайн до края на месец декември. Отменят се всички изпити, както и занятията на живо в учебните заведения, занимални, курсове.

Детските градини и предучилищните заведения ще останат отворени за облекчение на родителите, които работят. Но часовете в предучилищните заведения ще бъдат ограничени до шест часа дневно. Кината, театрите, увеселителните заведения, кафенетата ще останат затворени до края на тази година. За лицата над 65 години и под 20 години, които не работят, са въведени ограничения за излизане навън след 16.00 часа до 10.00 часа сутринта на следващия ден.

Според здравните власти, ако предприетите досега мерки не са достатъчни за спад на разпространението на COVID-19, не е изключено да се въведе локдаун за определено време. От областната Дирекция по здравеопазване в пограничния град Одрин обявиха, че не се предвижда затваряне на границите към България и Гърция. Няма ограничения за движение между градовете. Но от всички пътници се изисква да имат ХЕС-код, който позволява проследяване на заразените.

Истанбул, Бурса и Измир са най-рисковите за момента градове. В Истанбул над 40 квартални района са с 50-60-70 на сто заразени с COVID-19, по данни на истанбулската голяма община. В Измир разпространението на епидемията е надхвърлило три пъти нивата отпреди месеците април – май.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Трайков за COVID-19: Тази гадост се предава много лесно

Всяко едно лекарство преди да се появи на пазара минава през две основни оценки – позитивни ефекти и оценка на риска. Това заяви в предаването „Лице в лице“ неврологът акад. проф. Лъчезар Трайков, който е ректор на Медицинския университет-София. "Всяка една молекула, която влиза в организма има ранни и късни […]