Жизненоважни руски логистични конвои са блокирани

NetNews

Украинската ракетна атака по ключов мост към анексирания от Русия Кримски полуостров е затруднила руските доставки, съобщи британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна информация за войната, предаде ДПА, съобщи БТА.

„Временното затваряне на маршрута доведе до това, че на жизненоважните руски логистични конвои им отне поне 50% повече време, за да достигнат до фронта по алтернативни маршрути“, заяви британското министерство в Tуитър.

Според Лондон руските окупационни власти „почти сигурно са изградили заместващ понтонен мост още в първите 24 часа след нападението“, което бе извършено в ранните сутрешни часове в четвъртък. „Бързината, с която е бил изграден алтернативен преход, показва колко жизненоважен е този маршрут за руските военни усилия в окупирана Украйна“, се казва още в изявлението на Лондон.

Предполага се, че в момента транспортната връзка е запазена за военните, се казва в него. Чонгарският мост свързва черноморския полуостров Крим и южната украинска област Херсон, която е частично окупирана от Русия. Според британското министерство на отбраната това е един от двата основни маршрута за снабдяване, както и най-пряката връзка с фронтовата линия в Запорожска област, където украинските войски в момента предприемат голяма офанзива.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

<div>Занапред "Магнитски" ще управлява България!</div>

На 14 юни т.г. България закупи нов атомен реактор от американците на „Westinghous“. Цената е около 10 милиарда долара. Това решение бе взето прибързано. Без публично обсъждане или гласуване в парламента. В период на обърканост на върха на държавата и абсолютен хаос в Съдебната система. Поръчката така бе „претупана“, че […]