Жилищата в България стават още по-скъпи

NetNews
Жилищата в България стават още по-скъпи

Снимка: БГНЕС

Жилищата в България продължават да поскъпват, отчита Евростат.

Имотите в страната са поскъпнали с 3,2% за последното тримесечие на миналата година спрямо предходното. Почти толкова е и средното увеличение в Евросъюза, предава bTV.

От 2010 г. до третото тримесечие на миналата година цените на имотите у нас са се увеличили с 43%. При наемите обаче увеличението е доста по-малко – 16 %.

Все пак страната ни е далече от ръста в увеличението на цените на имотите в страни като Естония например, където за същия период поскъпването е над 140%.

Значителен ръст има и в Унгария и в Люксембург. В същото време в Гърция, Италия, Кипър и Испания, имотите са поевтинели.

Според кредитните консултанти у нас все още „имотен балон“ няма. Експертите обаче предупреждават да се внимава все пак при купуване на имот с цел инвестиция – доходността от наема може да не е такава, каквато купувачът очаква.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Каква е жената в секса според фигурата

Висока жена Въпреки че проучванията показват, че мъжете и жените с дълги крака се възприемат като сексапилни и здрави, когато ги заведете в леглото, няма да видите фойерверки, пише trafficnews.bg. Не става дума за това дали техниката е лоша, а просто високите жени нямат възможност да „лудуват“ по леглото и […]