Жителите на Айтос отново на протест с настояване за по-безопасни пътища

NetNews

Точно месец след катастрофата в Айтос, при която тежкотоварен камион блъсна лека кола и уби баща и двете му деца, местни жители отново протестираха на мястото на инцидента, съобщават от БНР. Протестиращите са недоволни от предприетите до момента мерки за ограничаването на движението на тежкотоварни автомобили през града, както и за намаляването на опасността от катастрофи. Хората посочиха, че поставената камера за видеонаблюдение не работи, а табелите, с които се забранява на ТИР-ове да преминават през града транзитно не се спазват. Единствената действаща засега мярка е денонощното полицейско присъствие. Във вторник, на същото място, е имало ПТП между две коли, споделиха местните жители.

Тази вечер с едноминутно мълчание, запалени свещи и поставени цветя край пътя хората почетоха паметта на загиналите. Те се наредиха на пешеходната пътека до мястото на инцидента и блокираха за 15 минути движението на колите.

По думите им до момента нищо не е постигнато по искането им тежкотоварният трафик да бъде изведен извън Айтос:

„Никой нищо не е правил… нищо. И чакаме държавата да вземе решение – не само да си прехвърлят топката общината и АПИ, да се карат помежду си, а да седнат на една маса и да вземат решение“, сподели Хамди Хюсеин, брат на загиналия Нури:

„Генералното решение е обходен път, а докато се изгради този обходен път трябва да се направят кръстовища с кръгови движения, камери, легнали полицаи, осветление, маркировка, знаци, които да намаляват скоростта още в самото начало на града“, добави друг от протестиращите.

На въпрос дали товарните автомобили, които преминават транзитно, отново влизат в града, жителите на Айтос отговарят така:

„Пак преминават, спират ги за проверка и пак си продължават“;

„Не сме доволни, точно на днешния ден става един месец от инцидента и няма никакво развитие“.

На мястото на инцидента има денонощен полицейски патрул, в района е поставена и камера за видеонаблюдение, но тя още не работи. Мерките са недостатъчни, категорични са хората от Айтос.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Директорът на "Морска администрация": Обмисляме санкции за собственика на "Вера Су"

„Обмисляме санкции към собственика на „Вера Су“, но там трябва да се прецизират нещата и да се консултираме с нужните правни представители. Въпросът е повече правен и нямам нужната яснота да го коментирам“, заяви директорът на „Морска администрация“ Венцислав Иванов пред bTV. Комуникацията със собственика е затруднена и се води […]