Забрана за превоз на електромобили с кораби

NetNews

И това се случва точно в страната с най-много електрически автомобили Норвегия. Според доклад на Manager Magazin, корабна компания вече не приема електрически автомобили и хибриди на борда.

„Електрическите, хибридните и водородните автомобили са забранени на борда“ – е експлозивното изявление на норвежката корабна компания Havila Kystruten, цитирано от focus.de.

„При анализ на риска отговорните лица стигнаха до извода, че евентуалният пожар на такъв автомобил би изисквал особено сложна спасителна операция, която не би могла да се осъществи със средствата и екипажа на борда.

Така би бил застрашен животът на хората. Това обаче е не е така за личните превозни средства с конвенционално задвижване на изкопаеми горива, тоест – тези с ДВГ“, съобщава още Manager Magazin.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

С аплодисменти изпратиха Джина Лолобриджида в "църквата на художниците" в Рим

Рим вчера се прости с известната италианска актриса Джина Лолобриджида, която почина на 16 януари на 95-годишна възраст. Опелото се състоя в църквата „Санта-Мария-ин-Монтесанто“ на Пиаца дел Пополо, известна като „църквата на художниците“, съобщи ТАСС, позовавайки се на първи канал на държавната телевизия РАИ, предава БТА. Преди церемонията, на която […]