Забраняват къпането във водоеми в тази българска община

NetNews

В Пазарджик се забранява къпането в язовирите, каналите и езерата. От полицията апелират за повишен родителски контрол с цел да се предотвратят инциденти, уточнява БНР.

Поводът за забраната е, че за разлика от други години, в момента все по-често се забелязват деца в канал Паша арк, който пресича част от Пазарджик. Нерегламентирано къпане има и в езерата в два от парковете на града. Собствениците на водоемите се задължават да обезопасят водните съоръжения с лесно забележими забранителни знаци.

На територията на общината, а и в областта, има достатъчно открити басейни, които са обезопасени, с налични спасители, затова препоръката е да се ползват само тези водоеми. Останалите крият риск, особено за децата.

От полицията стартират серия от проверки за по-висок контрол относно спазване на изискванията за безопасност.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Риск от нови катастрофи при Кресненското дефиле

Катастрофи с жертви в района на Кресненското дефиле не е имало след поставянето на разделителни колчета между пътните платна. Те бяха монтирани миналата година. Наша проверка установи, че в момента липсват около 70 броя от тях, уточнява БНТ. Изпочупените физически разделители в дефилето периодично биват подменяни, но липсата им в […]