Задава се голям проблем със 70 милиона ваксини

NetNews

Около 70 милиона дози от ваксината на Johnson & Johnson може да се окажат дефектни. Това съобщава The New York Times, позовавайки се на свои източници, предаде Trafficnews.bg.

Смята се, че ваксината е била "замърсена" в завод в Балтимор. Възможно е компоненти от друг препарат да са попаднали в нея. По-рано в същия завод откриха дефект в 15-милионната партида ваксина Янсен, след като служители на завода случайно смесиха компоненти на две различни ваксини.

Ваксината не е преминала тестовете за качество и е трябвало да бъде унищожена. Изданието пише още, че работниците в завода не са предприели необходимите санитарни мерки при придвижването си между отделните помещения. Всички дози са били предназначени за САЩ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Преизбраха Бетина Жотева за председател на СЕМ

На днешното си заседание Съветът за електронни медии избра Бетина Жотева за втори пореден мандат за председател на СЕМ с 4 гласа „за” и 1 „въздържал се”. Мандатът на председателя е за една година. Съветът за електронни медии реши да изпрати писмо до Европейската комисия заради проблема с намалените бюджети […]