Задава се голям проблем със 70 милиона ваксини

NetNews

Около 70 милиона дози от ваксината на Johnson & Johnson може да се окажат дефектни. Това съобщава The New York Times, позовавайки се на свои източници, предаде Trafficnews.bg.

Смята се, че ваксината е била "замърсена" в завод в Балтимор. Възможно е компоненти от друг препарат да са попаднали в нея. По-рано в същия завод откриха дефект в 15-милионната партида ваксина Янсен, след като служители на завода случайно смесиха компоненти на две различни ваксини.

Ваксината не е преминала тестовете за качество и е трябвало да бъде унищожена. Изданието пише още, че работниците в завода не са предприели необходимите санитарни мерки при придвижването си между отделните помещения. Всички дози са били предназначени за САЩ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Преизбраха Бетина Жотева за председател на СЕМ

На днешното си заседание Съветът за електронни медии избра Бетина Жотева за втори пореден мандат за председател на СЕМ с 4 гласа „за” и 1 „въздържал се”. Мандатът на председателя е за една година. Съветът за електронни медии реши да изпрати писмо до Европейската комисия заради проблема с намалените бюджети […]