Задържаха ирански гражданин за кражба на сто метра кабел и куфар

NetNews

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа ирански гражданин за кражба на сто метра кабел и куфар, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняемият М. П., на 37 г., ирански гражданин. Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

М. П. е обвинен в това, че на 15.12.2020 г. около 23:45 часа на ул. „Козлодуй“ в гр. София, от новострояща се жилищна сграда е отнел чужди движими вещи – сто метра кабел и куфар, ведно с намиращите се в него клещи, нивелир, отвертки и други инструменти, от владението на А. К., с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият М. П. е осъждан, като настоящото деяние е извършил в изпитателен срок по предходно осъждане. Престъплението, за което М. П. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода до осем години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 16.12.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия М. П. за срок до 72 часа. Предстои утре, 18.11.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Американци бронираха... Ferrari

Базираната в Уайоминг компания AddArmor представи бронирано Ferrari 458 Speciale, съобщава Automobile Magazine. Външният вид на италианското купе не издава по никакъв начин защитата, която то осигурява на пътниците. Американците са обърнали наопаки концепцията за брониран автомобил. Обикновено за целта се избират тежки лимузини и всъдеходи, но според AddArmor те […]