Задържаха мъж за трафик на сирийци край Пловдив

NetNews

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 22-годишен мъж за това, че на 18 август 2021 година е помогнал на 13 граждани на Сирия да преминат през страната в нарушение на закона.

По делото е установено, че на 18 август 2021 година обвиняемият се придвижил с автомобил до неустановено място на пътя между град Тополовград и град Елхово. Там чакали чуждите граждани – 13 мъже, между които и 14-годишно момче. Те се качили в автомобила, като обвиняемият трябвало да ги откара до град София.

Няколко часа по-късно автомобилът, управляван от обвиняемия, бил спрян от служители на сектор "Специализирани полицейски сили" към Областната дирекция на МВР-Пловдив, на автомагистрала "Тракия", в района на село Войводиново. Установено е, че сирийските граждани са влезли през "зелена граница" от Турция в България. Целта им била да стигнат до Германия. Те са настанени в миграционен център. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Д-р Симидчиев: Средствата за информационна кампания за ваксините са обидно малко

Мерките винаги работят в някаква степен, въпросът е че тази година имаме ясно структуриран план с ясни критерии на преминаване от една зона в друга. Това коментира по повод влизащите в сила от днес нови мерки д-р Александър Симидчиев, депутат от "Демократична България", който беше гост в "Денят започва" по […]