Задържаха 1 тон индустриален коноп край ГКПП Дунав мост

NetNews
Задържаха 1 тон индустриален коноп край ГКПП Дунав мост

Снимка: Агенция „Митници“

Митнически служители задържаха в района на ГКПП Дунав мост – Русе 1062 кг индустриален коноп със завишени нива на активното вещество тетрахидроканабинол (THC), съобщиха от Агенция „Митници“.

На 2 януари митнически служители на отдел „Борба с наркотрафика“ в Териториална дирекция Митница Русе спират за проверка товарен автомобил, пътуващ през ГКПП Дунав мост – Русе от България за Хърватия.

Камионът превозва 1062 кг индустриален коноп. Кашоните, които са 82 на брой, съдържат стебла, съцветия и изсушена листна маса със специфичен мирис на марихуана.

Извършен е полеви наркотест, който е реагирал положително за марихуана. Взети са проби за лабораторен анализ, чрез които е установено съдържание на THC над 0,2%, т.е. по-високо от допустимото съдържание на активно вещество за индустриален коноп.

Стоката е задържана, работата по случая продължава.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Председателят на СОС Георги Георгиев е с коронавирус

Снимка: БГНЕС Председателят на СОС Георги Георгиев е с положителен резултат за COVID-19. Днес се почувствах зле и си направих PCR тест, който даде положителен резултат за ковид, съобщи Георгиев в профила си в социалната мрежа. Той посочва, че в следващите дни ще бъде под карантина и ще се лекува. […]