„Заедно за сигурността на пътя!“ – инициатива за пътна безопасност на ОДМВР – Ямбол

NetNews

Мероприятия за пътна безопасност по инициатива на ОДМВР – Ямбол, стартираха на пешеходните пътеки, в близост до ОУ „Христо Смирненски“ в областния град. Шестокласници, съвместно със служители на „Пътна полиция“, демонстрираха безопасно преминаване по пешеходни пътеки.

Младежите поздравиха водачите на превозни средства с ръкопляскане при спиране на автомобилите и отправиха призив: “Да бъдем толерантни и да спазваме правилата на пътя! Взаимното уважение осигурява безопасност на двама ни и пази нашия живот! А животът е с предимство!“

Основната цел на инициативата е да привлече вниманието на всички участници в движението за осигуряване безопасността на пешеходците, да се повиши вниманието на водачите при движението им в населените места в близост до учебни и детски заведения, до игрални площадки, да се повиши вниманието на пешеходците да спазват правилата за безопасност при пресичане на пътното платно.

Мероприятия от инициативата ще се провеждат периодично, до края на учебната година в райони с интензивно движение.

От началото на 2021 г. на територията на ОДМВР-Ямбол няма регистрирани пътнотранспортни произшествия, при които да са пострадали деца.

През 2020 година по пътищата на Ямболска област са настъпили 47 тежки ПТП, при които са пострадали 71 души, от тях 8 деца (едно като пешеходец и 7 като пътници). Пешеходци са участвали в 12 от регистрираните произшествия, при които са загинали 2 пешеходци и са били ранени 10.

За сравнение през 2019 г. по пътищата на областта са настъпили 70 тежки ПТП, при които са пострадали 87 души, от тях 7 деца (2 като пешеходци и 5 като пътници). В този период са регистрирани 12 пътнотранспортни произшествия с участие на пешеходци, при които са загинали 2 пешеходци, а 11 са били ранени.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Знаете ли защо iPad няма вграден калкулатор?

Ако притежавате iPad или някога сте се докосвали за повече време до такъв, то най-вероятно ви е направило впечатление, че устройството няма вграден калкулатор, като причината за това е доста интересна. Още при създаването на първото поколение iPad и до днешни дни, таблетите на Apple не са снабдени с вграден […]