Закриват социалните домове в Куделин и Говежда

NetNews

Има домове за социални грижи, в които условията са крайно неприемливи. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Взели сме решение домовете в Куделин и Говежда да бъдат закрити, а домът в Самуил през следващата година, допълни тя.

Днес бе оповестен нов доклад на Комитета за борба с изтезанията (CPT) към Съвета на Европа, според който лечението, условията и правните гаранции, предлагани на психиатрични пациенти и жители на социални заведения в България, остават в несъответствие с препоръките на съвета.

Докладът на CPT към Съвета на Европа е нещо, за което ние отдавна сме сезирани и правим необходимото, коментира още Деница Сачева.

Тя съобщи, че не очаква извънреден ръст на безработицата. Продължаваме да регистрираме около 1000 – 1100 души на ден. Вероятно ще има окрупняване на мярката 60/40, 80/20 и "Запази ме", коментира министърът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мая Санду свиква протести в Молдова

Новият президент на Молдова Мая Санду призова своите поддръжници да се съберат пред парламента, съобщи ТАСС. Утре ще се проведе пленарно заседание. Новият президент твърди, че правителството се опитва да ограничи правата на държавния глава. Тя подкрепя провеждането на предсрочни парламентарни избори. Опозицията настоява това да стане скоро. Твърди се, […]