Зам.-шефът на НС: Коалицията е стабилна

NetNews

Коалицията „оцеля“ след гласуването на военнотехническа помощ за Украйна. След него обаче съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов обяви, че ДБ „вдига червен флаг“.

„Червеният флаг се вее от ден 1, но не от нас, а от опозиция, медии, общество… Със сигурност изказването на г-н Иванов не е към „Продължаваме промяната“, може би той и парламентарната група на ДБ са леко афектирани от последните събития и някои директни атаки от колегите от ИТН. Но коалицията е стабилна, продължаваме напред и вече 5 месеца вземаме важните решения за страната“, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ и зам.-председател на Народното събрание Мирослав Иванов пред „Денят ON AIR“.

Иванов обори и обвиненията на „Има такъв народ“ (ИТН), че от „Продължаваме промяната“ вземат решения самосиндикално.

„Не, всяка седмица се събира коалиционен съвет, в парламента се събираме в коалиционен съвет, така че диалог има, решенията се вземат след обсъждания и може би тези действия от колегите от ИТН – понякога са по-емоционални и по-импулсивно реагират. При тях е обострено чувството да не искат да правят компромиси“, изтъкна зам.-председателят на НС пред Bulgaria ON AIR.

Иванов обясни спирането на руския газ към България с принципа от правото pacta sunt servanda – договорите трябва да се спазват.

„Газпром“ без причина иска да измени условията, което, естествено, не е приемливо и не сме склонни да се съгласим с тези едностранни промени. Въпросът е дали „Газпром“ ще изпълни своите задължения, на този етап – не“, смята събеседникът на Ганиела Ангелова.

Депутатът от „Продължаваме промяната“ подчерта, че взетото решение за „предприемане на мерки във връзка с войната в Украйна“ е целесъобразно и отговаря на нуждите на Украйна. „Важно е да се отчете, че в крайна сметка коалицията успя да намери общ език, да сплотим позициите на БСП и ДБ“, отбеляза още той.

По думите на Иванов позицията на „Продължаваме“ промяната спрямо ветото върху РСМ няма да се промени. „Няма да променим своята позиция и тя е съобразена с националния интерес. Надявам се и тези спекулации да спрат. Г-н Петков многократно заяви, че ще се спазят гаранциите от декларацията на НС от 2019 г. и това, което бе постигнато като диалог в КСНС при президента“, обясни зам.-председателят на НС.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нумерологията посочва какъв си според датата на раждане

Всички много добре знам, че върху характера на даден човек влияе по огромен начин зодията, както и неговата дата на раждане. Ако се чудите защо вашите приятели са по-резервирани или пък са по-емоционални, то можете да откриете отговора в датата на раждане, пише trafficnews.bg. 1. Едно е началото. Хората родени […]