Запорираха стока на фирма, укривала огромно ДДС

NetNews

Запорираха стока на фирма, укривала огромно ДДС

Снимка: БГНЕС

Национална агенция за приходите наложи запор върху стоки, собственост на фирма, укрила близо 100 хил. лв. данък добавена стойност, съобщи Bulgaria On Air.

Заради данъчни нарушения, по инициатива на НАП фирмата е с прекратена регистрация по Закона за ДДС.  

В рамките на наблюдението и контрола на стоките с висок фискален риск, данъчните инспектори установили, че дружеството, което осъществява вътреобщностно придобиване на хартия за производство, има натрупани задължения към НАП. Превозваната от търговеца стока е била проследена от влизането ѝ в страната от служители на звеното за фискален контрол.

Още по темата

31 мар 2022 17:03

43

21 сеп 2021 18:48

46

С цел да бъде обезпечено плащане на част от дълга, НАП е наложила запор на превозваната стока, която според счетоводните документи е на стойност близо 40 000 лв. Реалната стойност на товара обаче е доста по-висока, смятат инспекторите на приходната агенция.

Стоката, която в момента е в склад в Пловдив, ще бъде обявена за публична продан, като средствата от продажбата ще покрият половината от задължения на дружеството.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

За първи път в 75-годишната си история международният кинофестивал в Кан ще има за президент жена

За първи път в 75-годишната си история международният кинофестивал в Кан ще има за президент жена. Ирис Кноблок беше избрана с тайно гласуване на поста от борда на директорите на престижния европейски  филмов форум. Мандатът й ще започне на 1 юли и е за срок от три години, като под […]