Започва изслушването на кандидатите за европейски делегирани прокурори

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслушва днес и утре 22-мата кандидати за европейски делегирани прокурори.

От тях трябва да бъдат избрани шестима, които да запълнят шестте незаети от страната ни места в Европейската прокуратура.

До частична втора процедура се стигна, след като през ситото на Колегиума на Европейската прокуратура минаха едва четирима български магистрати. Останалите отпаднаха заради липса на достатъчно опит по дела, близки до тези на европейската прокуратура или защото не са прокурори, а следователи и граждански съдия.

И сега сред самономиниралите се има следователи и съдии. От 22-мата кандидати има двама, които участваха и в първата процедура.

Всеки член на Прокурорската колегия има право да гласува за повече от един кандидат, но не повече от броя на 6-те вакантни места.

Списъкът с подбраните ще бъде изпратен до Колегиума на Европейската прокуратура.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Между 9-12 септември пръскат срещу щурец пустинник в селата край Ямбол

Община „Тунджа“ обяви график на пръсканията срещу щурец пустинник. Популации от вредителя тормозят от седмици села в района. Утре привечер се започва с Тенево и Миладиновци. Ето и пълният график: 09.09.2021 г. – след 19.00 ч. с. Тенево и с. Миладиновци; 10.09.2021 г. – до 10.00 ч. с. Роза; 10.09.2021 […]