Започва учението „Стоманен щит -22“

NetNews

Тактическо учение с бойни стрелби „Стоманен щит – 22“ ще се проведе от 16 до 20 май на учебен полигон „Корен”, съобщават от actualno.com.
В него ще участват над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специална техника от 4-и артилерийски полк, 2-а механизирана бригада, 61-а механизирана бригада, 101-и алпийски полк, 55-и инженерен полк, 110-и логистичен полк, 59-и батальон за ЯХБЗ и Е, 78-и батальон за осигуряване и учебен полигон „Корен“.
Основни обучаеми в подготовката са военнослужещите от 4-и артилерийски полк. Темата на учението е „Участие на артилерийския полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителна операция в състава на Сухопътния компонент“.

На 10,12,14 и 16 май 2022 г. от пунктовете за постоянна дислокация до учебен полигон „Корен“ на собствен ход по националната пътна инфраструктура ще се осъществи придвижването на личния състав и техниката, които ще участват в учението. Органите на Служба „Военна полиция“ ще осигуряват съпровождането на военните колони.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Защо инвеститорите ни заобикалят

Пазарът на логистични площи в Европа, и най-вече на Балканите, като своеобразен „вход“ от Азия, ще претърпи бурно развитие през идните години. Катализатор за това ще е войната в Украйна. Пренасочването на търговските потоци, на които сме свидетели в момента, вече карат топ мениджърите на големи европейски и световни компании […]